Artistieke impressie van het Axiom Space ruimtestation in een baan om de Aarde.
Foto: Axiom Space

Voor wie op zoek is naar een exclusieve vakantie en geen beperkt reisbudget heeft, biedt het Amerikaanse bedrijf Axiom Space de ultieme reisbestemming aan. Zo kan je bij dit bedrijf voor 55 miljoen dollar een reis vastleggen naar het internationale ruimtestation ISS. Deze kostprijs omvat de lancering, een tiendaags verblijf aan boord van het ruimtestation en een vijftien weken durende astronautenopleiding. Axiom Space wil zijn klanten tegen 2020 al in de ruimte brengen en heeft ook plannen voor de bouw van een eigen ruimtestation. 

Axiom Space, een bedrijf dat gevestigd is in Houston en geleid wordt door de gewezen NASA topman Michael Suffredini, wil in eerste instantie het Amerikaanse, Europese en Japanse segment van het ISS vanaf 2020 gebruiken als ultieme reisbestemming. Zo zal men een verblijf van zeven of tien dagen aan boord van het ISS kunnen vastleggen voor 55 miljoen dollar. Voor 25 miljoen dollar extra kan het verblijf aan boord van het ruimtestation worden verlengd met maximaal zestig dagen. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan de ontwikkeling van eigen ruimtemodules die moeten bevestigd worden aan het ISS. Het bedrijf hoopt deze nieuwe modules tegen 2022 aan het bestaande ruimtestation te kunnen bevestigen waarna deze op regelmatige tijdstippen kan bezocht worden door ruimtetoeristen. Het gedeelte met nieuwe modules dat ontworpen en gebouwd wordt door Axiom Space zal een prijskaartje hebben van 2,2 miljard dollar. Het interieur van deze nieuwe modules zal ontworpen worden door de bekende Franse ontwerpen Philippe Starck. De nieuwe modules zullen zo ontworpen worden dat je vrijwel van overal een prachtig zicht zal hebben op onze planeet. Daarnaast zal elke ruimtetoerist zijn eigen slaapvertrek hebben en garandeert het bedrijf op permanentie wifi. Wanneer de bestaande modules van het internationale ruimtestation ISS ergens tussen 2022 en 2030 het einde van hun levensduur naderen, zullen deze worden losgekoppeld van het Axiom Space segment waarna dit autonoom verder rond onze planeet zal cirkelen. Dit Axiom Space ruimtestation zal plaats bieden aan zes ruimtetoeristen en kan volgens het bedrijf ook worden gebruikt door ruimtevaartorganisaties en professionele ruimtevaarders. Vanaf dan wil het Axiom Space ruimtestation dienst doen als ruimtehotel. Het is niet de eerste maal dat een bedrijf reizen naar het internationale ruimtestation ISS aanbiedt. Zo bezochten tussen 2001 en 2009 zeven mensen het ISS die elk tussen de 20 en 40 miljoen dollar betaalden voor reis. Daarnaast hebben ook andere bedrijven zoals Bigelow Aerospace plannen voor de bouw van een eigen ruimtestation waarin ruimtetoeristen kunnen verblijven. In onderstaande video kan je meer leren over Axiom Space en zijn plannen! 

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1789

Het gebeurde toen

De Duits-Britse astronoom William Herschel meent een ringenstelsel rond de planeet Uranus te zien. Uiteindelijk worden deze ringen pas in maart 1977 voor het eerst echt ontdekt door de astronomen James L. Elliot, Edward W. Dunham en Douglas J. Mink die gebruik maakten van het Kuiper Airborne Observatory. De afstanden van deze ringen tot de planeet liggen tussen de 41 800 en 51 100 kilometer en de vorm van de ringen is elliptisch. Op foto's die in 2003 en 2005 met de Hubble ruimtetelescoop zijn gemaakt, werden opnieuw twee ringen ontdekt. Deze bevinden zich op onverwacht grote afstanden van Uranus: 67 000 en 98 000 kilometer. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

13%

Sociale netwerken