Screenshot van de Starlink satellieten in een baan om de aarde.
Foto: Space-search.io

space-search.io is een zoekmachine voor ruimteobjecten. Zoek naar satellieten en satelliet constellaties in een baan om de aarde en visualiseer hun banen met behulp van moderne 3D-web technologieën rechtstreeks in je webbrowser op zowel desktop als mobiel.

Space-search.io lanceert haar website, een zoekmachine voor ruimteobjecten

Space-search.io is een online zoekmachine voor satellieten en ruimteafval in een baan om de aarde. De website aggregeert verschillende datasets over satelliet positionering en functionaliteiten. Vervolgens wordt de data gemakkelijk doorzoekbaar gemaakt door middel van tekstzoekopdrachten en verschillende filters. Satellieten en objecten worden gevisualiseerd in een aanpasbare 3D-webweergave met hun huidige positie en baan om de aarde. De doorzoekbare objecten omvatten alles wat zich momenteel in een baan om de aarde bevindt, van het oudste door mensen gemaakte object dat nog in een baan om de aarde is, de Vanguard 1-satelliet, gelanceerd in 1958 tot de meest recente lanceringen zoals de Starlink-satellieten.

space-search.io is een initiatief van Erwin Hoogerwoord om gegevens en informatie over de omgevingssituatie in de ruimte toegankelijker te maken voor ruimtefanaten, studenten en startups door middel van hoogwaardige datavisualisatie en informatieontwerp. Het doel is om mensen een toegangspunt te bieden om meer te weten te komen over de verschillende sterrenbeelden en ruimtetechnologieën die momenteel in een baan om de aarde draaien. Terwijl ook workflows worden ontwikkeld voor verklarende datavisualisaties op complexere data analyses zoals conjunctie analyse en dekkingskaarten. Met behulp van de moderne web technologieën is het doel om zowel op desktop als op mobiele telefoons bruikbaar te zijn. De gebruiker ondersteunen bij het doen van onderzoek achter zijn / haar bureaublad, maar ook wanneer u onderweg bent om snel iets op te zoeken of de visualisatie tools te gebruiken in een gesprekscontext zoals een klaslokaal of conferentiesetting.

Meer info: https://space-search.io
T
witter: https://twitter.com/spacesearchio

Dit gebeurde vandaag in 2008

Het gebeurde toen

In de stad Colombo, Sri Lanka, overlijdt Sir Arthur Charles Clarke. Hij schreef het boek 2001: A Space Odyssey en bedacht in 1945 het principe van de geostationaire communicatiesatelliet. Deze bijzondere baan om onze planeet is ook bekend als de 'Clarke Orbit'. Zijn bekendste boek, 2001: A Space Odyssey, werd in 1968 verfilmd en wordt beschouwd als een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Clarke deed op de Amerikaanse televisie samen met Walter Cronkite ook verslag van de Apollo-maanexpedities en werd in 2000 door de Britse koningin geridderd voor zijn verdiensten.

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

23%

Sociale netwerken