De eerste mens op de Maan

‘Een kleine stap voor een mens, maar een grote stap voor de mensheid’. Wie herinnert zich niet de legendarische woorden van Neil Armstrong, de eerste mens die voet op de maan zette? In zijn schitterende De eerste mens op de maan beschrijft Rod Pyle op fascinerende wijze onze zoektocht naar de maan en de toekomst van de ruimtevaart.

Pyle neemt je in De eerste mens op de maan mee terug in de tijd, naar de dagen van de ruimterace tussen de Sovjets en de Amerikanen. Met behulp van unieke archiefstukken brengt de auteur die tijd tot leven. De kaart van de afdaling van de Apollo 11, het handgeschreven logboek van de dramatisch verlopen Apollo 13 vlucht en vele andere documenten geven je een idee van dat heroïsche tijdperk. Pyle geeft bovendien een interessant overzicht van nieuwe ruimtevaartprojecten. Want de maanvluchten gaan door en het ruimtetoerisme bloeit als nooit tevoren. Ook zin in een retourtje Internationaal Ruimtestation á 20 miljoen dollar? 2009 is al volgeboekt, maar daarna is er vast nog wel een gaatje…

De eerste mens op de maan is niet alleen inhoudelijk boeiend, maar ook prachtig geïllustreerd. De uitneembare documenten, kaarten en tekeningen zijn verhelderend en een lust voor het oog. Kortom, De eerste mens op de maan is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het grote avontuur van de mens in de ruimte. En een boek dat gezien mag worden!

Rod Pyle is schrijver en maker van diverse documentaires over de Apollo-vluchten. Jarenlang was hij woordvoerder voor de World Space Foundation.

Sander

Vancanneyt Sander

Oprichter & beheerder van Spacepage & Poollicht.beSterrenkunde en ruimteweer redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1949

Het gebeurde toen

Op het Palomar-observatorium in de Amerikaanse staat Californië wordt in het bijzijn van ondermeer Edwin Powell Hubble de 200-inch Hale Telescope voor het eerst naar de sterren gericht. De hoofdspiegel van deze telescoop heeft een diameter van 5,08 meter waardoor deze telescoop op dat moment tweemaal zo groot was als de Hookertelescoop van het Mount Wilson-observatorium. De revolutionaire Hale telescoop werd genoemd naar de Amerikaanse astronoom George Ellery Hale die de telescoop ontwierp en de bouw ervan leidde. Tot 1976 was dit de grootste telescoop op Aarde. Vandaag de dag wordt deze telescoop nog steeds gebruikt voor astronomisch onderzoek.

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

Sociale netwerken