Artistieke voorstelling van El Chupacabra

Wat is dit mysterieus wezen? Is dit een mislukt proefdier dat gemuteerd is? Is dit enkel en alleen een mythe of is dit een buitenaards wezen? In dit artikel gaan we op zoek naar wat 'El chupacabra' echt is.

Wat is het?

El Chupacabra is een wezen dat leeft in Zuid- Centraal-Amerika. Het dier is al over de volledige wereld gesignaleerd maar komt het meest voor in deze streken. Naar het schijnt zou het dier kunnen vliegen en drinkt het bloed, geen mensenbloed voor zover bekend, meestal geitenbloed. Dit is dan ook de reden waardoor El Chupacabra soms wel Goatsucker wordt genoemd. Hierdoor heeft het dier zijn naam 'El chupacabra' behaald omdat het wezen vele geiten doodde door het bloed ervan op te drinken. Het woord 'chupacabra' is Spaans en betekent in het Nederlands zoveel als 'Geitenzuiger' of in het Engels 'Goatsucker'. Sommigen zeggen dat dit dier meer populariteit zal krijgen dan het monster van Loch Ness. Ondanks het feit dat El chupacabra al meermaals werd gezien, heeft men dit dier nog nooit kunnen pakken.

Waarop lijkt het?

El chupacabra lijkt op het eerste zicht een mens. Alhoewel bronnen verschillen, lijken de beschrijvingen in grote lijnen allemaal op elkaar. Het dier heeft slagtanden die het gebruikt om bloed te kunnen drinken. Op zijn rug hangen korte 'vleugeltjes', die hem waarschijnlijk de kracht geven om even te vliegen. Sommige mensen zeggen dat het daadwerkelijk echte vleugels heeft met een breedte van enkele meters. Het heeft geen staart en het wezen is zo'n 120 centimeter groot. Het heeft twee grote armen met klauwen aan de handen. Het kan beschreven worden als een kruising tussen de mens, een aap en een vogel. Het wezen heeft zelfs vleugels, met de slagtanden van een vampier en de kracht van een panter.

Waar komt het vandaan?

Hiervoor zijn verschillende beweringen. Sommigen zeggen dat het buitenaardse wezens zijn die hier op Aarde zijn achtergelaten of weggelopen zijn van hun moederschip. Nog anderen gaan er dan weer vanuit dat het een dier is dat lijkt op een mens, terwijl nog anderen zeggen dat het helemaal niet bestaat. Andere mensen zeggen dan weer dat een experiment van de overheid mislukte en dat het beestje dus op de loop is gegaan.

Waarom dan al die drukte rond het dier?

El chupacabra is in populariteit gegroeid nadat het wezen geiten en andere dieren doodde. Er zijn al verschillende karkassen gevonden waar er geen bloed meer in zat op locaties waar het wezen gesignaleerd werd.

Waar leeft het?

El Chupacabra leeft in Zuid-Amerika en Puerto Rico maar het wezen is ook al op verschillende andere plaatsen in de wereld gesignaleerd. Het leeft ondergronds in grotten. Zo zijn er in Puerto Rico veel grotten waardoor het wezen hier zich goed thuis voelt. Er zijn ook veel van deze dieren gesignaleerd in Miami en Florida.

El Chupacabra

Feiten

  • De angst voor El Chupacabra is enorm toegenomen. In Mexico hebben verschillende mensen geprobeerd om het wezen uit de grotten te jagen door deze in brand te steken. Er is wel ongerustheid dat door deze branden het ecosysteem zal beschadigd worden.
  • De Mexicaanse Overheid heeft het standpunt ingenomen dat El Chupacabra het resultaat is van actieve verbeelding van bange mensen. Die mensen zouden volgens hen een hond gezien hebben die de geiten aanvielen.
  • Mensen die zelf slachtoffer werden van dit wezen worden niet of nauwelijks geloofd. In één van de verklaringen lezen we het volgende: "Het dier sprong door ons venster en viel een pluche beer aan". Een ander, meer geloofwaardig verhaal kwam van een jonge vrouw die beweerde dat ze aangevallen werd door een dier met hoorns en vleugels. De vrouw ging naar het politiekantoor en toonde hen de sporen van de tanden in haar nek, de vrouw beweerde dat deze door El Chupacabra veroorzaakt werden. De politie trok haar verklaring in twijfel en de zaak werd in de doofpot gestopt.
  • Door het voorval van de vrouw bracht men een team samen van vijftien mensen dat het wezen zou proberen te vangen. Men ging naar een boerderij waarvan men dachten dat El Chupacabra deze had bezocht. De enige wezens die men die nacht heeft gevangen, waren enkele locale honden. De mensen in Mexico geloven nog steeds dat het dier rondloopt en zich voedt met bloed.
  • In de buurt van Clearwater, Florida, werden 69 verminkte dieren aangetroffen. Onder hen werden karkassen van geiten, kippen, eenden en ganzen teruggevonden. Officieren van de politie beweerden dat grote honden de daders moeten geweest zijn. Maar de lokale bevolking steekt de schuld op El Chupacabra.
  • Een jongeman zag het dier vanaf zijn balkon en gaf de autoriteiten een goede beschrijving van het wezen. El Chupacabra was in zijn tuin gedrongen en doodde daar een geit, al het bloed was eveneens weg.

Conclusie

Hoewel verschillende overheden beweren dat het om honden gaat, gelooft de plaatselijke bevolking dat dit niet zo kan zijn. De overheden hebben tot op heden nog niet kunnen aantonen dat het weldegelijk om honden gaat. In dit mysterie zien we ongeveer dezelfde gelijkenissen als bij het mysterie van de verminkte kadavers, alleen worden hier geen organen weggenomen. Is er een verband met de verminkte dieren, niemand weet het. Dat er een wezen bestaat dat deze praktijken doet, werd hierboven al bewezen, maar toch heeft niemand het kunnen vangen. Ook is niemand er in geslaagd om tot op heden een foto te nemen van El chupacabra. Heeft de overheid geheime experimenten uitgevoerd? Dit kan ook een verklaring zijn. Alleen heeft men hiervoor ook geen bewijs. Het mysterie van El chupacabra blijft dus voorlopig onopgelost!

Sander

Vancanneyt Sander

Oprichter & beheerder van Spacepage & Poollicht.beSterrenkunde en ruimteweer redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1974

Het gebeurde toen

Vanop de Bajkonoer lanceerbasis wordt het Russische ruimtestation Saljoet 3 in de ruimte gebracht. Dit was het tweede Russische militaire ruimtestation dat deel uitmaakte van het geheime Almaz programma. Enkel de Sojoez 14 bemanning verbleven aan boord van Saljoet 3.

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

77%

Sociale netwerken