Cover Messerschmitt Me 163 ‘Komet’
Foto: Bart Vandamme

De Me163 ‘Komet’ was het eerste operationele raketvliegtuig ter wereld. Met de rug tegen de muur probeerde nazi-Duitsland de steden te beschermen tegen de geallieerde luchtbombardementen. Overdag kwamen de Amerikanen, ’s nachts kwamen de Britten. Hier moest een antwoord op gevonden worden.

Duitse technici richtten zich op experimentele nieuwe wapens, waar de Me 163 een bijzonder exemplaar van was. De komst van dit razendsnelle toestel was een mijlpaal in de militaire luchtvaartgeschiedenis. Dit boek focust zich vooral op het verhaal van zes Amerikaanse jachtpiloten die elk een kans kregen één overwinning te boeken op het snelste vliegtuig van de Luftwaffe.

De auteur, een specialist op het gebied van de luchtvaart, introduceert dit bijzondere wapen in dit rijk geïllustreerde boek.

  • Kostprijs: 12,50€ (prijs exclusief 3€ verzendingskosten)
  • Bestelling: met storting van het bedrag op rekeningsnummer 001-2051122-36 van Bart Vandamme Vliegpleinstraat 3 8560 Wevelgem (vermelding ‘Me 163 Komet’)
  • Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 056/32.59.12 (na 19 uur) of 0479/57.15.13
Kris Christiaens

Kris Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.Oprichter & beheerder van Belgium in Space.Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

100%

Dit gebeurde vandaag in 1993

Het gebeurde toen

Lancering vanop het Kennedy Space Center in Florida van het Amerikaanse ruimteveer Endeavour met aan boord zeven astronauten (STS-61). Dit was de eerste onderhoudsmissie voor de Hubble Space Telescope nadat de ruimtetelescoop in 1990 in de ruimte werd gebracht. Kort na zijn lancering werd werd een spiegelfout ontdekt bij de Hubble Space Telescope waardoor de beelden niet scherp waren. Tijdens de STS-61 onderhoudsmissie werd door de astronauten aan boord van de Hubble Space Telescope een corrigerende spiegel aangebracht waardoor het probleem van de onscherpe beelden werd opgelost. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Sociale netwerken