Gedeeltelijke zonsverduistering op 20 maart 2015
Foto: Paco Stevens

Heb je op 20 maart 2015 in België of Nederland een mooie of originele foto kunnen maken van de gedeeltelijke zonsverduistering? Stuur jouw foto dan naar onze redactie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wij plaatsen jouw foto in deze speciale fotocollage. Op deze manier kan iedereen jouw foto bewonderen en kan iedereen de pracht van een eclips aanschouwen. 

Deze speciale fotocollage over de gedeeltelijke zonsverduistering van 20 maart 2015 zal ongetwijfeld heel wat mensen inspireren om dit te fotograferen. Door je beste en meest originele foto's door te sturen naar onze redactie zullen heel wat mensen deze te zien krijgen aangezien deze fotocollage regelmatig zal verspreidt worden via onze sociale media en andere kanalen. Indien je wenst, kan je jouw foto's ook onderbrengen in onze fotogalerij (http://www.astroforum.be/gallery/) en deze delen met anderen via ons populair forum.

Eclips 2015Foto: Kris Christiaens (Locatie: Temse)

Eclips 2015Foto: Kris Christiaens (Locatie: Temse)

Eclips 2015
Foto: Kim Eecloo (Locatie: UZ Gent)

Eclips 2015
Foto: Kris Christiaens (Locatie: Temse)

Eclips 2015
Foto's: Christiaan Corthals (Locate: Melle)

Eclips 2015
Foto: Paco Stevens (Locatie: Zwalm)

Eclips 2015
Niels Van Putte (Locatie: Berchem)

Eclips 2015
Foto: Yvan (Locatie: Overmere)

Eclips 2015
Foto: Kris Christiaens (Locatie: Temse)

Eclips 2015
Foto: Ilse Baay (Locatie: Berkhout)

Eclips 2015
Foto: Marcel de Bont (Locatie: Zweden)

Eclips 2015
Foto: Raymond Christiaens (Locatie: Wetteren)

Eclips 2015
Foto: Rudy Smout (Locatie: Holsbeek)

Eclips 2015
Foto: Marina Vanderschueren (Locatie: Oudenaarde)

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1949

Het gebeurde toen

Op het Palomar-observatorium in de Amerikaanse staat Californië wordt in het bijzijn van ondermeer Edwin Powell Hubble de 200-inch Hale Telescope voor het eerst naar de sterren gericht. De hoofdspiegel van deze telescoop heeft een diameter van 5,08 meter waardoor deze telescoop op dat moment tweemaal zo groot was als de Hookertelescoop van het Mount Wilson-observatorium. De revolutionaire Hale telescoop werd genoemd naar de Amerikaanse astronoom George Ellery Hale die de telescoop ontwierp en de bouw ervan leidde. Tot 1976 was dit de grootste telescoop op Aarde. Vandaag de dag wordt deze telescoop nog steeds gebruikt voor astronomisch onderzoek.

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

Sociale netwerken