Cover Messerschmitt Me 163 ‘Komet’
Foto: Bart Vandamme

De Me163 ‘Komet’ was het eerste operationele raketvliegtuig ter wereld. Met de rug tegen de muur probeerde nazi-Duitsland de steden te beschermen tegen de geallieerde luchtbombardementen. Overdag kwamen de Amerikanen, ’s nachts kwamen de Britten. Hier moest een antwoord op gevonden worden.

Duitse technici richtten zich op experimentele nieuwe wapens, waar de Me 163 een bijzonder exemplaar van was. De komst van dit razendsnelle toestel was een mijlpaal in de militaire luchtvaartgeschiedenis. Dit boek focust zich vooral op het verhaal van zes Amerikaanse jachtpiloten die elk een kans kregen één overwinning te boeken op het snelste vliegtuig van de Luftwaffe.

De auteur, een specialist op het gebied van de luchtvaart, introduceert dit bijzondere wapen in dit rijk geïllustreerde boek.

  • Kostprijs: 12,50€ (prijs exclusief 3€ verzendingskosten)
  • Bestelling: met storting van het bedrag op rekeningsnummer 001-2051122-36 van Bart Vandamme Vliegpleinstraat 3 8560 Wevelgem (vermelding ‘Me 163 Komet’)
  • Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 056/32.59.12 (na 19 uur) of 0479/57.15.13
Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1967

Het gebeurde toen

Vanop de Cape Canaveral lanceerbasis in Florida wordt de Amerikaanse Surveyor 3 Maanlander in de ruimte gebracht. Aan boord van dit ruimtetuig bevonden zich een televisiecamera en een mechanische arm voor onderzoek naar bodemmonsters. Drie dagen na zijn lancering maakte Surveyor 3 een zachte landing op het Maanoppervlak en stuurde deze in totaal meer dan 6 300 televisiebeelden terug naar de Aarde. De graafarm groef tot 18 centimeter diepte en functioneerde in totaal gedurende 18 uur en 22 minuten. NASA verzamelde hierdoor veel nieuwe gegevens betreffende de structuur, textuur en draagkracht van het Maanoppervlak. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

Sociale netwerken