Je hoort wel vaker verhalen van UFO waarnemingen, zijn die waarnemingen wel echt of zijn het grappenmakers die dit rondvertellen, we zoeken het even uit.

In de jaren '50 werden er geregeld UFO's gesignaleerd en er zijn nog altijd onverklaarbare gevallen. De eerste melding van een UFO kwam van een zakenman die op 24 juni 1947 in zijn vliegtuigje in de VS vloog, deze maakte een omweg om te zoeken naar een transportvliegtuig van de Amerikaanse Marine. Tot zijn grote verbazing zag hij op een hoogte van 2740 meter, 9 schotelvormige objecten vliegen op een afstand van 40km en hun snelheid bedroeg 2700km/h.
Dit soort waarnemingen werden veroorzaakt door optisch bedrog, dus het zijn geen UFO's.

Op de avond van 6 december 1952 zag de bemanning van een B-29-bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht boven de golf van Mexico een groep UFO's. Deze objecten verschenen ook op de radar, deze gaf een snelheid aan van 8000km/h, de 2 piloten haalden er 2 bemanningsleden bij. In de duisternis zagen ze objecten gehuld in een blauwwit licht, op zeer grote snelheid langs de bommenwerper vliegen. Later zagen ze zowel met het blote oog als op de radar, daarna versnelden ze tot 14480km/h en verdwenen van de radar.

Waarnemingen van UFO's krijgen pas veel aandacht als er één neerstort of ontploft. Het bekendste voorval is gebeurd in Roswell in New Mexico, daar werden brokstukken gevonden op een ranch. Zulke gevallen werden aan de autoriteiten gemeld, die namen het gevonden materiaal meteen in beslag voor er mensen dit konden zien.

Andere waarnemingen kwamen van mensen die aan boord geweest waren van een UFO, zo was er een Amerikaan die een reeks ontmoetingen had met een Alien, een vliegende schotel nam hem mee. Hiervan waren geen getuigen zodat zijn verklaringen in twijfel getrokken werden.

Een indrukwekkender verhaal kwam van een boer uit Brazilië, deze zei dat hij ontvoerd was door een UFO. De bemanningsleden leken op mensen en hadden hem meegenomen aan boord. Hij werd medisch onderzocht en er werd bloed afgenomen. Daarna werd hij aangespoord tot seks met een vrouwelijk bemanningslid. Na 4 uur werd hij weer vrijgelaten .
Nadien werd de boer onderzocht en een dokter vond littekens op de plek waar de bloedstalen genomen werden maar er waren opnieuw geen getuigen.

Limburg ziet ze vliegen!

Bron: Het laatste nieuws 12-02-04

Een maand geleden hebben verschillende inwoners van de Provincie Limburg (België) een UFO gezien. Een van hen is een 15-jarige UFO-spotter S. M. uit Zonhoven, hij heeft er zelfs foto's van genomen. "Een geweldige ervaring", zegt hij.

Het gebeurde op 11 januari, even na 18 uur. "Ik zat met mijn familie in de auto" vertelt S.M. "We reden van Tongeren naar Zonhoven. Ineens zag ik iets vreemds door het venster. Een groot wit licht met rode vlammen en blauwe strepen. Zo groot als een vliegtuig. Het bleef ons volgen tot we ter hoogte van Bokrijk even stopten. Toen bleef het ook stilhangen. Daarna is het weer een eind met ons meegevlogen, tot bij ons thuis in Zonhoven. Ik heb mijn fototoestel bovengehaald en afgedrukt. Een fantastisch gevoel."


Bron: het laatste nieuws

Conclusie

Dit is een klein stukje uit het artikel dat in het laatste nieuws verscheen. Nadat ik eens op de website van BUFON keek bij ufo waarnemingen stonden er nog meer van dergelijke berichten. Het ding was in het westen te zien volgens sommigen, dus is dit fenomeen zeer gemakkelijk te verklaren.

Wat deze mensen gezien hebben is de planeet Venus. Deze planeet is zeer goed te zien aan de westelijke hemel. Vele mensen zien in Venus een UFO, eigenlijk zie je toch dat dit geen UFO was. Het ding bewoog niet, enkel in de auto toen ze aan het rijden waren (logisch dus), er is ook geen schatting hoe hoog dat "ding" vloog en op welke afstand, kortom te weinig informatie om te zeggen dat dit effectief een UFO was. Naar mijn mening was dit gewoon Venus die schittert in het westen.

UFO verhaal van 2002: Bizar ongeval op Airshow

Op de Oekraïnese en Russische televisie toonden een UFO dat nabij een Oekraïense Fighter Jet vloog, enkele momenten voor de jet crashte in het publiek op de Sknilov Aerodrome op 27 juli, 84 dode mensen, inclusief 27 kinderen. De video toonde duidelijk een wit, sigaarvormige UFO die ook was opgemerkt door de TV commentator. Het vloog achter de Su-27 jet voor 1.5 seconde.De ontdekking van de UFO werd gemaakt van gedetailleerde analyse van de video van de crash.

Piloot Uriy Egorov zegt, "Op een gegeven moment was de SU-27 oncontroleerbaar geworden." Hij en zijn copiloot konden zich wel redden met hun schietstoel. Het vliegtuig scheen te blokkeren, aldus Generaal Evgeniy Marchuk, die het onderzoek van de crash op zich nam, zegt dat analyse van de vluchtgegevens tonen dat alles normaal functioneerde.

Sommige waarnemers denken dat de UFO de jet probeerde te redden op het moment dat het toestel begon te blokkeren. De officiële instanties ontkennen dat het om een UFO gaat, ondanks het feit dat het goed zichtbaar was op de video.

Conclusie

Na wat rond te kijken op het internet hebben we de video niet gevonden waar de UFO op zou te zien zijn. Wat we wel gevonden hebben is een iets gedetailleerder beeld wat er exact gebeurde, het ongeval gebeurde tijdens een zeer gevaarlijk manoeuvre, en zoals iedereen wel weet kan het dan wel eens misgaan. Het feit dat er een sigaarvormig onbekend voorwerp gezien werd kan gezichtsbedrog zijn, het is al meerder malen gebeurd dat lichtinval voor reflecties kan zorgden en daardoor iets wits te zien was, ook de duur van 1,5 seconde dat het te zien was zou hierop kunnen wijzen. Wat ook opviel na het bezoeken van een galerij met foto's van de crash was dat de uitlaatgassen van de motoren goed te zien waren en dat dit de oorzaak was van het sigaarvormige 'object'. Het is dan ook erg dat ze dit gebeuren opblazen tot een UFO verhaal terwijl er enorm veel slachtoffers vielen.

Het was geen vliegtuig, het is een UFO!

"Ik keek even naar de hemel en ik merkte dat de hemel helderder en helderder werd, het kon geen vliegtuig zijn aangezien het geen rode lichten had maar enkel een helder wit licht dat alsmaar helderder werd, net alsof een ster ontploft, dit kan niet van deze planeet zijn!"

conclusie

Een gegeven dat veel voorkomt, hetgeen de persoon hierboven gezien heeft is de lichtflits van een Iridium Satelliet, de zonnepanelen van die satellieten reflecteren soms het licht naar de aarde waardoor we aan onze hemel een stip traag over de hemel zien bewegen die helderder wordt en daarna terug verdwijnt. Dit is eens te meer geen UFO geval, de meeste mensen hebben dus geen idee wat er allemaal in de ruimtevaart gebeurt en wat men kan zien aan de avondlijke hemel.

Sander

Vancanneyt Sander

Oprichter & beheerder van Spacepage & Poollicht.beSterrenkunde en ruimteweer redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1970

Het gebeurde toen

Vanop de Jiuquan lanceerbasis wordt de eerste Chinese satelliet, genaamd Dong Fang Hong I, succesvol in een baan om de Aarde gebracht. Hierdoor werd China op dat moment het vijfde land ter wereld, na de Sovjet-Unie, de Verenigde Staten, Frankrijk en Japan, dat op eigen kracht een satelliet in de ruimte kon brengen. Deze eerste Chinese satelliet had een gewicht van 173 kilogram en werd ontwikkeld om satelliettechnologie uit te testen alsook om de atmosfeer te onderzoeken. Op 14 mei 1970 stopte de satelliet met het uitzenden van signalen.

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

44%

Sociale netwerken