Foto: ESA

De nieuwe klas astronauten van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA zal op woensdag 23 november 2022 worden bekendgemaakt in het Grand Palais Éphémère in Parijs, na de sluiting van de ESA-ministerraad. De ESA-astronautenklas van 2022 zal bestaan uit beroepsastronauten, leden voor de astronautenreserve en astronauten met een lichamelijke handicap voor een haalbaarheidsproject. In 2021 opende ESA de vacatures voor de functies van astronaut en astronaut met een fysieke beperking. De bekendmaking is dankzij dit artikel LIVE te volgen! 

Dit was de eerste oproep voor nieuwe astronautenkandidaten sinds 2008. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft uit alle lidstaten en geassocieerde leden meer dan 22.500 geldige sollicitaties ontvangen voor de rol van astronaut om deel uit te maken van het Europese astronautenkorps op missies naar het internationale ruimtestation en daarbuiten. Voor de rol van astronaut met een lichamelijke handicap werden 257 sollicitaties ontvangen. De nieuwe astronautenkandidaten van het ESA zullen aan de slag gaan in het Europees Astronautencentrum in Keulen, Duitsland. Na afloop van de 12 maanden durende basisopleiding zullen de nieuwe astronauten klaar zijn voor de volgende opleidingsfase in het ruimtestation en, zodra zij aan een missie zijn toegewezen, zal hun opleiding worden afgestemd op specifieke missietaken. De bekendmaking is hier LIVE te volgen vanaf 14u20 Belgische tijd! 

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1969

Het gebeurde toen

Nadat de 'Eagle' Maanlander, met aan boord de astronauten Neil A. Armstrong en Edwin "Buzz" E. Aldrin, zich heeft losgemaakt van de Apollo ruimtecapsule maakt de Amerikaanse Maanlander een zachte landing op het Maanoppervlak in het Mare Tranquillitatis gebied. Voor het eerst in de geschiedenis bevinden zich mensen op het oppervlak van de Maan. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

98%

Sociale netwerken