Deze pagina afdrukken
donderdag, 11 oktober 2012 00:39

Zangeres Sarah Brightman gaat naar het ISS

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Sarah Brightman Sarah Brightman

Het commerciële ruimtevaartbedrijf Space Adventures, dat in het verleden verantwoordelijk was voor acht betaalde vluchten naar het internationaal ruimtestation ISS, heeft bekend gemaakt dat de Britse zangeres Sarah Brightman in 2013 of 2014 de ruimte zal ingaan. Zij zal tien dagen verblijven aan boord van het ISS en wordt hierdoor de achtste 'ruimtetoerist'.

Het nieuws van de ruimtevlucht van Sarah Brightman werd op 10 oktober 2012 bekend gemaakt in Moskou tijdens een persconferentie die georganiseerd werd door het Russische ruimtevaartagentschap Roscosmos en het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Space Adventures. Volgens de zangeres is haar muziek altijd al geïnspireerd geweest door de ruimte en heeft de eerste Maanlanding in 1969 een enorme invloed op haar gehad. Sarah Brightman zal in 2013 of 2014 vanop de Bajkonoer lanceerbasis in Kazachstan, samen met twee 'echte' ruimtevaarders, in de ruimte gebracht worden aan boord van een Russische Sojoez ruimtecapsule. Eenmaal aan boord van het ISS wil de zangeres ondermeer de eerste artieste worden die zingt in de ruimte. In het kader van haar ruimtevlucht zal Sarah Brightman ook als 'Artist for Peace' ambassadeur samenwerken met UNESCO om mensen te stimuleren om te kiezen voor wetenschappelijke of technologische studierichting. Hoeveel Brightman betaald voor haar reis naar het ISS-ruimtestation heeft Space Adventures niet laten weten maar wel is geweten dat de laatste ruimtetoerist, de Canadees Guy Laliberté, ongeveer 35 miljoen dollar betaalde voor zijn verblijf aan boord van het ISS. Na haar tournee, die in het teken staat van haar nieuwe cd 'Dream Chaser', begint Brightman met haar training en voorbereiding op haar ruimtevlucht die zes maanden zal duren.

Sarah Brightman werd op 14 augustus 1960 geboren in Groot-Brittanië en is vooral bekend geworden in het genre van de musical en de opera. Wereldwijd raakte Brightman beroemd door haar fraaie rol als Christine Daaé in The Phantom of the Opera. Later bracht ze ook popnummers uit en ging ze samenwerken met artiesten als Andrea Bocelli met wie ze het zeer succesvolle nummer 'Time to Say Goodbye' (Con te partirò) zong. Vandaag de dag is Sarah Brightman 's werelds rijkste klassieke zangeres. Haar vermogen wordt geschat op ongeveer 50 miljoen dollar.

Kris Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Gerelateerde items (op tag)