De Maan is de enige natuurlijke satelliet van de Aarde en het meest nabije hemelobject dat we goed kunnen waarnemen. De Maan kan op diverse manieren waargenomen worden, zowel met binoculairen, kleine telescopen tot grote telescopen. Voor de meeste mensen is de Maan het enige hemelobject waarvan men enige oppervlaktedetails kan zien met het blote oog. In dit artikel gaan we dieper in over het waarnemen van de Maan.
Een Maankaart is handig voor je waarnemingen om de verschillende kraters te kunnen benoemen, de Maria aan te duiden en nog veel meer. Hieronder vind je een gedetailleerde maankaart met de verschillende Maria, kraters en Montes op vermeldt.
De maan is een interessant object om te waarnemen, naast vele kraters en zeeën zijn er ook andere zaken te zien. In dit artikel geven we een lijst van diverse bezienswaardigheden op de Maan die beslist de moeite zijn om op te zoeken, druk het artikel ook af om het als controlelijst te gebruiken van uw waarneming. Dit artikel is gericht voor waarnemingen met het blote oog.
De maan is een heel interessant object om te waarnemen en is zeer geliefd bij amateur astronomen. Naast vele kraters en zeeën zijn er ook nog andere zaken te zien op de maan. In dit artikel geven we een lijst van diverse bezienswaardigheden op het oppervlak van de maan die beslist de moeite zijn om op te zoeken. Druk het artikel ook af om het als controlelijst te gebruiken tijdens uw waarnemingen. Dit artikel is gericht voor het waarnemen van de maan met een binoculair of verrekijker.
De maan is een interessant object om te waarnemen, naast vele kraters en zeeën zijn er ook andere zaken te zien. In dit artikel geven we een lijst van diverse bezienswaardigheden op de Maan die beslist de moeite zijn om op te zoeken, druk het artikel ook af om het als controlelijst te gebruiken van uw waarneming. Dit artikel is gericht voor waarnemingen met een telescoop.
Amerikaanse vluchtleiders hebben voor het laatst contact met de ruimtesonde Pioneer 10 die zich op dat moment 12 miljard kilometer van de Aarde bevindt. De Pioneer 10 reist richting de ster Aldebaran in het sterrenbeeld Stier (Taurus) waar hij over meer dan 2 miljoen jaar zou moeten aankomen. Na zijn lancering in maart 1972 vloog Pioneer 10 op 4 december 1974 op een afstand van 200 000 kilometer langs de planeet Jupiter. Omdat Pioneer 10 zich buiten ons zonnestelsel zal begeven, ontwierp NASA een gouden plaquette met daarop ondermeer een naakte man en vrouw en een illustratie van ons zonnestelsel. Foto: NASA
Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website en/of het Guidestar magazine. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.