Ben je benieuwd hoe de reis van het Amerikaanse ruimtetuig New Horizons langs de dwergplaneet Pluto zal verlopen? Dan moet ongetwijfeld de app Pluto Safari downloaden op je smartphone of tablet. Dankzij deze gratis app kan je op de voet volgen waar New Horizons zich bevindt en leer je aan de hand van een 3D-model alles over dit onbemande ruimtetuig.
De scheervlucht van New Horizons langs de dwergplaneet Pluto en zijn maan Charon wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten op vlak van ruimtevaart van de laatste decennia. Om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij dit historisch gebeuren ontwikkelde het softwarebedrijf Simulation Curriculum Corp. de app Pluto Safari. Deze handige app kan zowel gebruikt worden op iOS alsook op Android systemen en kan gratis worden gedownload via onderstaande links. In deze app bevinden zich verschillende handige en leerrijke functies zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontdekkingen en New Horizons op de voet kan volgen. In deze app bevindt zich ook een poll waarbij men aan de gebruikers vraagt of zij het eens zijn met de beslissing van de International Astronomical Union (IAU) om Pluto te classificeren als 'dwergplaneet' in plaats van 'planeet'. Daarnaast kan je aan de hand van een overzichtelijke tijdlijn ook alle hoogtepunten van de New Horizons missie zien en volgen. Ook wanneer New Horizons Pluto zal zijn voorbij gevlogen, zal deze app het ruimtetuig verder blijven volgen in zijn reis doorheen de Kuipergordel.
Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.
De Russische Venera 5 ruimtesonde begint na een reis van vijf maanden aan zijn afdaling in de atmosfeer van de planeet Venus en stuurt gedurende 53 minuten lang wetenschappelijke gegevens terug naar de Aarde. De dichte atmosfeer van Venus reduceerde de snelheid tot 756 km/u. Vervolgens startten de metingen over de temperatuur, luchtdruk en chemische samenstelling van de dampkring. De binnentemperatuur aan boord van Venera 5 liep tijdens de afdaling op van 13°C tot 28°C. Niet de hoge temperatuur op Venus, maar de hoge luchtdruk was uiteindelijk de oorzaak van het einde van de missie. Foto: Roscosmos
Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.